HOCHO Japonské nože

Estetika přípravy potravin v japonské kuchyni dosáhla vysoké umělecké úrovně, které se nevyrovná žádná jiná kultura. Nejdůležitějším nástrojem, který umožňuje šéfkuchaři připravit svá kulinářská díla, je ručně kovaný nůž - HOCHO.
Nožem ostrým jako břitva lze krájet měkké rybí maso, zeleninu atd. na tenké plátky, aniž by se porušila struktura potravin a jejich vzhled. Čepel je kovaná tradičním způsobem z několika vrstev tvrdé uhlíkaté oceli a houževnatého železa. Jedině tento zdlouhavý proces zaručuje ideální spojení pružnosti, tvrdosti a ostrosti. Nože HOCHO jsou stejného ducha, jako jejich slavný předek, Samurajský meč. Všechny nože jsou dodávány s instrukcemi na jejich údržbu.
Při koupi nože HOCHO, prosím, nezapomeňte:
  • Japonské nože by měly být pravidelně obtahovány brusnými kameny s jemným zrnem. Doporučujeme kombinovaný kámen King Stone s dvěmi zrnitostmi: Zrnitost 1000 pro broušení a zrnitost 6000 pro obtahování. Díky mnohonásobným vrstvám oceli (měkký vnější břit, tvrdé vnitřní jádro) vyžaduje broušení minimální množství času. Ocílka, různé mechanické brusné strojky nebo suché brusné kotouče nejsou pro nože Hocho doporučeny.
  • Nože Hocho jsou samy o sobě výrazem orientálního přístupu k přípravě jídla a tudíž by s nimi mělo být zacházeno s větším respektem než s průmyslově vyrobenými kuchyňskými noži. Tradiční japonské modely jsou choulostivější, než nože „západního“ střihu.
  • V zájmu nejvyšší ostrosti nejsou nože vyrobeny z uhlíkaté slitinové oceli (nerez). Proto mohou ve vlhkém prostředí zoxidovat. Černý matný povlak zmizí lehkým zbroušením.
Nepoužívat myčku nádobí

Jednotlivé typy japonských nožů

Santoku
universální nůž – široká čepel

Gyuto
universální nůž – užší čepel

Usuba
nůž na zeleninu

Ajikiri
malý nůž na čištění zeleniny atd.

Sashimi
nůž na ryby a krájení plátků

Deba
sekáček se silnou čepelí


Tradiční japonské nože

Hayashi Hocho

Estetický nůž s čepelí kované z 12 vrstev „damascenské oceli“ s velmi tenkým, obtaženým ostřím. Nůž by měl být používán s menší silou, jen pro jemnou práci. Rukojeť ze dřeva magnólie, opatřený ochranným kroužkem z ebenu Mikarta. Tloušťka čepele cca. 2,5 mm, délka čepele 165 mm. Skladba čepele: jádro z bílé papírové oceli a vrstvení z měkkého železa a „bílé papírové oceli“. Nůž není odolný proti korozi. Oboustranně broušený.

Hayashi Hocho - Santoku

Délka čepele 165 mm Tloušťka čepele 2,5 mm Celková délka 300 mm Váha 140 g
názevcena Kčpočet
Santoku délka 165mm č. 719207 2 450,-
Santoku délka 165mm č. 719112 s pochvou 3 025,-

Hayashi Hocho - Gyuto

Délka čepele 145 mm Tloušťka čepele 2,5 mm Celková délka 285 mm Váha 90 g
názevcena Kčpočet
Gyuto délka 145mm č. 719225 2 240,-
Gyuto délka 145mm č. 719226 s pochvou 2 710,-

Hayashi Hocho - Usuba

Délka čepele 165 mm Tloušťka čepele 2,5 mm Celková délka 305 mm Váha 140 g
názevcena Kčpočet
Usuba délka 165mm č. 719227 2 450,-
Usuba délka 165mm č. 719228 s pochvou 3 020,-

Hayashi Hocho - Sada nožů s pochvou

názevcena Kčpočet
Sada tradičních nožů č. 719433 6 380,-
Sada tradičních nožů s pochvou č. 719432 7 810,-

Nakagoshi Hocho

Tyto tradiční japonské kuchyňské nože jsou ručně vyráběné panem Satoshi Nakagoshi a jeho synem v jejich malé dílně na ostrově Shikoku. Čepele mají dvě vrstvy, s řeznou hranou z bílé papírové oceli. Jsou jednostranně broušeny. Rukojeť z Magnolie sedí bezpečně v ruce. Ocel není nerezová, tvrdost cca 61 HRC.

 

Pro praváky


Usuba nůž na zeleninu

Délka čepele 165 mm Tloušťka čepele 3,0 mm Celková délka 300 mm Váha 150 g
názevcena Kčpočet
Usuba r. délka 165 mm č. 719471 2 770,-

Sashimi nůž na ryby

Délka čepele 150 mm Tloušťka čepele 3,0 mm Celková délka 280 mm Váha 80 g
názevcena Kčpočet
Sashimi r. délka 150 mm č. 719472 2 410,-

Sashimi nůž na ryby

Délka čepele 200 mm Tloušťka čepele 3,5 mm Celková délka 345 mm Váha 125 g
názevcena Kčpočet
Sashimi r. délka 200 mm č. 719473 2 630,-

Sashimi nůž na ryby

Délka čepele 270 mm Tloušťka čepele 4,0 mm Celková délka 420 mm Váha 210 g
názevcena Kčpočet
Sashimi r. délka 270 mm č. 719474 3 050,-

Deba sekáček

Délka čepele 180 mm Tloušťka čepele 8,0 mm Celková délka 330 mm Váha 375 g
názevcena Kčpočet
Deba délka r. 180 mm č. 719475 3 750,-

 

Pro leváky


Usuba nůž na zeleninu

Délka čepele 165 mm Tloušťka čepele 3,0 mm Celková délka 300 mm Váha 150 g
názevcena Kčpočet
Usuba l. délka 165 mm č. 719476 3 610,-

Sashimi nůž na ryby

Délka čepele 150 mm Tloušťka čepele 3,0 mm Celková délka 280 mm Váha 80 g
názevcena Kčpočet
Sashimi l. délka 150 mm č. 719477 3 330,-

Sashimi nůž na ryby

Délka čepele 200 mm Tloušťka čepele 3,5 mm Celková délka 345 mm Váha 125 g
názevcena Kčpočet
Sashimi l. délka 200 mm č. 719478 3 530,-

Sashimi nůž na ryby

Délka čepele 270 mm Tloušťka čepele 4,0 mm Celková délka 420 mm Váha 210 g
názevcena Kčpočet
Sashimi 270 mm, pro leváky č. 719479 4 450,-

Deba sekáček

Délka čepele 180 mm Tloušťka čepele 8,0 mm Celková délka 330 mm Váha 375 g
názevcena Kčpočet
Deba délka l. 180 mm č. 719480 5 290,-

 

Oboustranně broušené


Santoku

univerzální nůž, 3 vrstvy oceli, oboustranně broušený délka čepele 170 mm, celková délka 315 mm, tloušťka 2,1 mm, váha 150 g
názevcena Kčpočet
Santoku délka 170mm č. 719482 2 770,-

Gyuto

na ryby a maso, 3 vrstvy oceli, oboustranně broušený délka čepele 115 mm, celková délka 235 mm, tloušťka 2,1 mm, váha 60 g
názevcena Kčpočet
Gyuto délka 115mm č. 719483 2 210,-

Gyuto

na ryby a maso, 3 vrstvy oceli, oboustranně broušený délka čepele 145 mm, celková délka 280 mm, tloušťka 2,1 mm, váha 80 g
názevcena Kčpočet
Gyuto délka 145mm č. 719484 2 490,-

Sady nožů Hocho

Sady nožů Hocho - Sada 3 kusy

obsahuje: Santoku č. 719482 universální nůž
Usuba č. 719471 nůž na zeleninu
Sashimi č. 719473 nůž na ryby
Dřevěné pouzdro č. 705886
názevcena Kčpočet
Sada 3 kusy Nakagoshi Hocho č. 719470 7 670,-

Sada nožů DICK

Prémiová sada kuchyňských nožů vyrobených exklusivně pro firmu Dick. Japonský mistr kovářský užívá tradiční techniky. Nože jsou kovány z 33 vrstev nerezové oceli Suminagashi. Jádro nože je z nerezové oceli VG10 gold steel, kalené na 62HRC. Díky tomu si ponechává mimořádně dlouho ostrost. Pro porovnání: běžné kuchyňské nože mají tvrdost okolo 52 HRC. 32 vnějších vrstev nerezové oceli poskytuje noži vysokou pevnost a každá čepel má originální kresbu. Perfektně vyvážená rukojeť je vyrobena ze laminovaného exotického dřeva.

Santoku

Víceúčelový nůž na maso, ryby a zeleninu. Široká čepel se snadno vede hřbetem prstů.

Délka čepele 165 mm, celková délka 285 mm, tloušťka 1,7 mm, váha 145 g
názevcena Kčpočet
D-Line Santoku 165 mm č. 719296 4 430,-

Gyuto

Universální nůž s užší čepelí.

Délka čepele 80 mm, celková délka 185 mm, tloušťka 1,5 mm, váha 60 g
názevcena Kčpočet
D-Line Gyuto 80 mm č. 719308 2 070,-

Gyuto

Délka čepele 120 mm, celková délka 220 mm, tloušťka 1,5 mm, váha 65 g
názevcena Kčpočet
D-Line Gyuto 120 mm č. 719292 2 910,-

Gyuto

Délka čepele 150 mm, celková délka 260 mm, tloušťka 1,5 mm, váha 87 g
názevcena Kčpočet
D-Line Gyuto 150 mm č. 719293 3 610,-

Gyuto

Délka čepele 180 mm, celková délka 295 mm, tloušťka 1,7 mm, váha 150 g
názevcena Kčpočet
D-Line Gyuto 180 mm č. 719294 4 730,-

Gyuto

Délka čepele 210 mm, celková délka 335 mm, tloušťka 2,0 mm, váha 190 g
názevcena Kčpočet
D-Line Gyuto 210 mm č. 719295 5 430,-

Gyuto

Délka čepele 240 mm, celková délka 365 mm, tloušťka 2,2 mm, váha 245 g
názevcena Kčpočet
D-Line Gyuto 240 mm č. 719298 6 270,-

Usuba

Nůž na zeleninu.

Délka čepele 165 mm, celková délka 285 mm, tloušťka 1,7 mm, váha 165 g
názevcena Kčpočet
D-Line Usuba 165 mm č. 719297 4 430,-

Sada 2 kusů

Obsahuje tyto nože: č.719296, č. 719308
názevcena Kčpočet
D-Line Sada 2 kusy č. 719397 5 860,-

Pro 5 nožů

názevcena Kčpočet
D-Line krabička 5 nožů č. 705884 2 500,-

Sada 5 kusů

Obsahuje: 719296 Santoku univerzální nůž 719297 Usuba nůž na zeleninu 719292 Gyuto nůž na ryby a maso 719294 Gyuto nůž na ryby a maso 719295 Gyuto nůž na ryby a maso) 705850 Buková kazeta
názevcena Kčpočet
D-Line Sada 5 kusů č. 705883 21 250,-

Shigeki Hocho

Vynikající „Suminagashi“ čepel je vyrobena z 32 vrstev nerezové oceli Hitachi. Ostří je vyrobené z nerezové oceli VG – 10, kalené na 61 HRC. Rukojeť ze santálového dřeva Mikarta. Tloušťka čepele cca 2,5 mm. Oboustranně broušené.

Shigeki Hocho - Gyuto

Délka čepele 155mm, celková délka 265 mm, tloušťka 2,5 mm, váha 90 g
názevcena Kčpočet
Gyuto délka 155mm č. 719059 2 030,-

Shigeki Hocho - Santoku

Délka čepele 165mm, celková délka 290 mm, tloušťka 2,5 mm, váha 160 g
názevcena Kčpočet
Santoku délka 165mm č. 719128 2 755,-

Shigeki Hocho - Usuba

Délka čepele 165mm, celková délka 290 mm, tloušťka 2,5 mm, váha 150 g
názevcena Kčpočet
Usuba délka 165mm č. 719129 2 755,-

Shigeki Hocho - Sada 3 nožů

Sada 3 nožů - Gyuto Santoku Usuba
názevcena Kčpočet
Sada Shigeki Hocho 3 kusy č. 719233 7 250,-

Kongetsu Hocho

Celokovové víceúčelové nože Pokud máte stejný názor jako Oscar Wilde – „Mám jednoduchá přání, jen to nejlepší je pro mne dobré“ nemají pro vás tyto nože alternativy. Jemně naleštěná ocelová čepel Yasugi je spojena s kovanou rukojetí z nerezové oceli, aby spolu tvořily vysoce estetický a funkční nástroj. Práce s tímto nožem vynikajícím ostrostí a nízkou hmotností je požitkem. Čepel je ze tří vrstev nerezové oceli a jádrem ze slitiny uhlíkaté oceli. Síla čepele 2 mm, oboustranně broušená. Úzká, kovaná a vykartáčovaná rukojeť z nerezové oceli.

Kongetsu Hocho - Gyuto

Celková délka 300 mm
názevcena Kčpočet
Gyuto celokovový délka 180mm č. 719011 Délka čepele 180 mm, cca 145g 3 600,-

Nože s pouzdrem

Nože jsou vyrobeny z nerezové oceli, třívrstvé. Tloušťka čepele 1,2 mm, oboustranně broušené.

Malé nože s pouzdrem - Nůž na ovoce

Délka čepele 100 mm, celková délka 200 mm
názevcena Kčpočet
Nůž na ovoce délka 100mm č. 719020 405,-

Malé nože s pouzdrem - Nůž na zeleninu

Délka čepele 105 mm, celková délka 220 mm
názevcena Kčpočet
Nůž na zeleninu délka 105mm č. 719217 460,-

Malé nože s pouzdrem - Nůž na zeleninu (Mini Usuba)

Délka čepele 105 mm, celková délka 220 mm
názevcena Kčpočet
Mini Usuba délka 105mm č. 719229 460,-

Nůž na chléb

Ať již pečený tmavý chléb nebo křehký croissant – tento super ostrý nůž se zoubkovaným ostřím hladce řeže jakýkoli druh chleba nebo pečiva bez sebemenších problémů. Tento nůž má dlouhou pružnou čepel z vysoce leštěné nerezové ocele, která je zasazena do rukojeti z ebenového dřeva mikarta. Síla čepele 1,3 mm, délka čepele 250 mm. Celková délka 375 mm.
názevcena Kčpočet
Nůž na chléb délka 250mm č. 719065 1 030,-
Michal Molín | Písecká 1965/1 | Praha 3 - Vinohrady
tel/fax: +420 220 879 458 | mobil: +420 606 426 697
email: info@michalmolin.cz